Het is bijna zover!

De backpack is bijna helemaal ingepakt, de belangrijkste spullen zijn gekocht en het allerbelangrijkste: het ticket is geboekt! Wij gaan 7 maanden reizen door Zuid- Amerika! We vliegen 19 januari naar New York om daar in 5 dagen (veel te kort natuurlijk) de stad te verkennen. Hierna vliegen we via Houston naar Rio de Janeiro waar we op 26 januari aankomen. We slapen een nachtje in Rio om daarna meteen de rust te pakken voor 3 nachten op Ilha Grande. Een eiland zonder verkeer met 102 stranden en verder alleen maar jungle.

Omdat op 5 februari Carnival begint (ja ja in het Portugees met een i), hebben we een gezellig hostel geboekt vanaf 31 januari tot 8 februari. Voor de nacht van 7 op 8 februari hebben we een slaapplek voor de vorm geboekt, die nacht zullen we de hele nacht in Sambodromo zijn. Dit is een enorm stadion waar de hele nacht verschillende Samba-scholen zich van hun beste kant laten zien met versierde wagens en soepele danspasjes. Van dit laatste hopen wij houten klazen iets op te steken!

Het laatste wat voor nu is geboekt zijn een paar nachten in Paraty, een stadje op een paar uur ten zuiden van Rio de Janeiro. Hier zullen we de laatste Carnivaldagen doorbrengen. Hierna zakken we verder de kust af om in Sao Paulo te eindigen waar we de bus pakken naar de Iguazu watervallen. Ondanks dat Brazilië nog veel meer te bieden heeft hebben we ‘maar’ 7 maanden en gaan we door naar Argentinië hierna.

Omdat alles in Brazilië vol is geboekt rond Carnival is het begin van de reis nogal gepland, voor de rest van de reis is dit niet ons plan. Het enige wat we weten is dat we 7 maanden en 7 landen hebben, kortom voor ieder land ongeveer een maand! Na Argentinië gaan we naar Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia. Verder is er een klein plannetje dat Els’ ouders ons komen opzoeken in Ecuador!

Nu weten jullie waar we de eerste paar weken zullen zijn! Hieronder een paar foto’s van wat ons te wachten staat om jullie jaloers te maken. Voor degene die ons ook in real life weer willen spreken: 23 augustus 7.45 landen we weer op Schiphol. Maar daar willen wij nog niet aan denken! Eerst nog maar vertrekken.

Liefs,

Marc en Els

12 gedachtes over “Het is bijna zover!”

 1. Ik ben in ieder geval al jaloers! Kijk ernaar uit vele spannende verhalen en prachtige foto’s voorbij te zien komen. Heel veel plezier met z’n tweetjes!

 2. Mmmm, ja, best een beetje jaloers. En als moeder ook wat gemengde gevoelens, maar tja, dat hoort bij mijn werkomschrijving 😉 . Ik sluit me verder bij Björn aan! En liefies….vooral heel erg genieten!!!!

 3. Lieve nicht en neef,
  Fantastisch jullie plannen. Te gek hoor 7 landen in 7 maanden.
  We willen jullie volgen en mee genieten van alle avonturen. Ik zou het samen met Bouke zo willen.
  We zijn benieuwd naar alle landen maar vooral ik naar Chili, het land wat ingeklemd zit tussen de Andes en de oceaan, en heel smal. Bouke js vooral benieuwd naar Argentinie, dus onze belangstelling hebben jullie. Succes met de laatste inpak loodjes en GENIET! Groet ook van Bouke , lieve groet Gea

 4. Natuurlijk ook stik jaloers…..maar vooral super benieuwd naar al jullie mooie foto’s en avonturen.
  Genietse groetjes Jeroen en Patricia

 5. Wauw, jullie hebben een supermooie reis voor de boeg! Ga er van genieten samen en als jullie terug komen wil ik die samba moves zien! 😉
  Veel plezier!!

 6. Lieve zoon en schoondochter ik wens jullie heeeeel veel plezier op jullie reis ben natuurlijk ook wel een beetje jaloers maar ik mag niet zo jaloers zijn ben zelf natuurlijk al in Ghana en Canada geweest en dan tel ik de kleine landjes niet mee haha. dus ga er van genieten van het land de cultuur de mensen en natuurlijk van en met elkaar.
  Zal jullie zeker missen. liefs Jan

 7. Lieve Marc en Els, Ik wens jullie een hele mooie reis , en hoop dat jullie heel erg zullen genieten van alles en ik ga jullie volgen hoor!

 8. Een reis maken , heb ik ook altijd van gedroomd ?,
  het zal voor mij een droom blijven, ☺

  jullie droom wordt werkelijkheid.

  Geniet ervan samen, wij komen dinsdag naar Schiphol om jullie een fantastische reis te wensen!
  En zullen jullie volgen via het best bedachte internet!!!

 9. Lieve allemaal, bedankt voor alle enthousiaste reacties! De verhuisdozen vullen zich momenteel omdat ons huisje onderverhuurd zal worden voor de periode dat we weg zijn. Op deze manier wordt het allemaal wel heel echt! Leuk dat jullie ons willen volgen! Liefs

 10. Tijdens onze verhuislunch heerste het reisvirus al in het vrijwel lege huis.
  De reis kan beginnen, nog 3 nachtjes. Liefs Wiek en Nanny.

 11. Lieve Els en Marc
  Welkom in new York !!
  Jullie zullen geen moeite hebben om je daar enige dagen te vermaken.
  Metropolitan Museum bij central park is schitterend op een koude dag
  Geniet van The Big Apple
  Liefs van ons allemaal, net terug uit het mooie St Lucia waar we genoten hebben, en nu zitten we weer in de sneeuw…
  Hans en Len

 12. Ah schatjes! Die foto’s – al is het meerdere malen gezegd – erg jaloersmakend! Onwijs veel plezier met z’n tweetjes!

  Liefs en groetjes,

  Svet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.