De eerste maand zit er alweer op!

Na Rio hebben we meerdere dorpjes bezocht. Als je wilt weten waar welk dorpje ligt kun je kijken bij ‘kaart’  op de website, groene pijltjes zijn we geweest, rood is waar we heen gaan en blauw is waar we zijn.

We begonnen in Paraty. De busreis erheen zou 4 uur moeten duren, door drukte op de weg door alle mensen die Rio verlieten duurde het 6 uur om er te komen. We hadden een heel chill hostel met hele behulpzame mensen. Toen we rond 20en eindelijk aan waren zijn we heel leuk gaan eten bij een pizzaria met een bijzondere formule. Ze liepen rond met verschillende pizza’s waar je stukken van af mocht pakken, hier betaalde je per persoon rond de 8euro voor. Hierdoor at je allemaal verschillende soorten pizza’s! Inclusief pizza met nutella en een stuk pizza met banaan en kaneel. Goede aankomst dus!

Verder in Paraty met de hosteleigenaar en wat vrienden van hem op een boottrip gegaan naar wederom prachtige snorkelplekken. Hier zag Marc zijn uitdaging in achterover salto’s maken van de boot, zie foto. Verder hebben we een dag aan het zwembad gelegen om even bij te komen van Rio en we zijn op een jeeptour naar watervallen en een cachasa brouwerij geweest. Ik ga nog een blog schrijven over eten en drinken in Brazilie, daar zal ook cachaca aan bod komen. Terug naar de waterval jeep tour. Bij een van de watervallen was er een natuurlijk glijbaan, zie het filmpje op mijn facebook en de foto hieronder. Ook was er een kleine waterpool, waar een touw boven hing waardoor je als tarzan of jane boven de pool kon slingeren. Belangrijk dat je op het goede moment los laat natuurlijk. Verder is Paraty in vergelijking met de andere steden in Brazilie een oud stadje, waardoor het een hele gezellige sfeer heeft met de enorme kasseien op de weg en witte huisjes. Wat jullie ook op de foto’s kunnen zien.

Vanuit Paraty zijn we naar een klein dorpje op een uur met de locale bus rijden gegaan. Genaamd Trindade. We sliepen in een hostel midden in de jungle wat ‘yoga, sea and forest’ heette. Deze eerder beschreven houten klaazen hebben zowaar yoga geprobeerd. Best fijn, maar tegelijkertijd frustrerend dat we zo stijf zijn haha. Ook zijn we op een ochtend vroeg opgestaan om naar een ‘natural pool’ te gaan. Een broodje gehaald bij de bakker om 7.30 en een hike van een uurtje gedaan. Bij aankomst waren we de enigen! Verder natuurlijk lekker op de mooie stranden gelegen en gerelaxed.

Na Trindade zijn we naar Ubatuba gegaan. Hier ga ik niet al te veel over schrijven omdat het niet zo’n succes was door oa niet een heel leuk hostel. En we wilden heel graag leren surfen, maar op de een of andere manier zat alles een beetje tegen. We hebben 1 dag heel leuk gesurfd, waar we omdat we dachten de dag erna meer te gaan surfen geen foto’s van hebben. De dag erna was onze eerste echte faaldag. We wilden fietsen huren en dan naar een strand gaan om surfboards te huren. Beiden waren niet gelukt. Langs 3 fietsverhuurplekken gegaan om fietsen te huren die ons alle drie naar een volgende fietsverhuur stuurden. Uiteindelijk waren we zo dicht bij het strand waar we heen wilden dat we de rest maar hebben gelopen. Bij dat strand aangekomen hadden ze alleen bodyboards. Nou ja, achteraf gezien kunnen we er wel om lachen. En deze dagen zitten ertussen. Maakt andere ervaringen weer extra leuk.

Nu zijn we in Sao Paulo en vertrekken we vanavond naar Foz do Iguazu (zie de kaart). Misschien doordat Ubatuba niet zo leuk was hebben we des te meer genoten in Sao Paulo. Het is een enorme niet perse mooie stad. Maar het fijne van zo’n grote stad is dat je jezelf kan redden, wat we in Ubatuba niet konden doordat we een surfplank en vervoer naar het strand nodig hadden. In Sao Paulo zijn we de eerste dag naar de toeristische ‘high lights’ gegaan: een enorme markt waar we een vleesrijk broodje hebben gegeten (zal ik later nog over schrijven in de eten en drinken in Brazilie-blog), bovenop een gebouw geweest voor een bijzonder lelijk uitzicht (zoals al gezegd het is geen mooie skyline zoals New York) en naar de Rock Gallery. Daarna naar de wijk Jardin gegaan om te shoppen!! Oh wat is dat heeeerlijk! Haha, deze mening deelt Marc natuurlijk niet volledig. Maar hij had nieuwe korte broeken nodig, dus voor hem ook handig. Ik zal ondanks dat ik dat graag doe niet al te veel uit wijden over de aankopen. Zoals de foto al laat zien zijn we naar een enorme Havaiana- winkel geweest, de achtermuur is een muur vol met alle soorten en maten slippers. Mijn moeders oude (die ik mee had) waren na lang trouwe dienst kapot gegaan, dus goede reden om hier even in te slaan. Voor beiden geslachten die dit lezen is het volgende ook wel interessant. Ik had een bikini mee, met gewoon zo’n broekje in de vorm van een ‘onderbroek’. Nou ik zal je vertellen, ik voelde me echt een oma! Dat broekJE is hier echt een soort luier. Om net weer iets minder de gringo te zijn me dus aangepast en een wat strakker uitgesneden broekje gekocht, zie foto :). Hopelijk kan ik er een beetje aan wennen op het strand. Oke tot zover het shoppen.

De tweede dag in Sao Paulo heel verantwoord naar 2 (!) musea geweest: het MASP (Museum of Art of Sao Paulo) en het voetbalmuseum, wat zo waar voor mij ook wel leuk was! Het MASP was leuk ingedeeld, gewoon random in de ruimte allemaal schilderijen waardoor je zelf kan kiezen waar je heen loopt en waar niet. Het voetbal museum was bijzonder door de zuilen zoals te zien op de foto, op iedere zuil 3 WK’s met de bijzondere dingen in dat jaar en de hoogtepunten in het WK. Zo werd ook de Nederlandse invasie bij het WK in Brazilie getoond (zie foto). Toch leuk dat ons kleine landje er zo op uit trekt!

Het verhaal over Sao Paulo wordt een beetje lang, maar daaruit blijkt misschien ook dat we het zo leuk hebben gevonden. Het laatste waar ik over wil schrijven is de wijk Vila Madalena waar we sliepen. Zo’n leuke wijk! Een beetje hipster, dat wel, maar daarom ook leuk. De eerste avond een burger gegeten in een restaurant zoals Beers and Barrels (voor de Utrechters). En heerlijke kaas gekocht bij een kaaswinkeltje, na 4 weken kleffe nep kaas konden we ons geluk niet op! Verder overal mooie graffiti-schilderingen en ’s avonds was het heel gezellig. Heel veel leuke barretjes. Gisterenavond meegegaan met een ‘pubcrawl’. Dit is een soort kroegentocht. Wederom leuke mensen ontmoet en een poging gedaan tot Samba dansen. Ik vrees dat dit nooit echt een succes wordt haha.

Nu zitten we in jaja ‘Le Pain Quotidien’, waar we eerder al heerlijk volkoren bruin brood hadden gekocht voor onder de kaas. En nu een hele fijne smaakvolle soepkom (!) capuccino gedronken en een bruin broodje met zalm gegeten. Het proeven van Braziliaans eten en drinken is leuk, maar natuurlijk is het soms ook fijn om bekende Europese dingen te eten!

7 gedachtes over “De eerste maand zit er alweer op!”

 1. Weer een geweldig verhaal en prachtige foto’s, zelfs het lelijke uitzicht is leuk 😉 Wat is Paraty een schattige plaats, je waant je een paar eeuwen terug, moooooi!!! Zie dat Marc naar de kapper is geweest, jammer want met die baard en wat langer haar in een knotje had hij zo voor hipster door en was hij niet opgevallen in Vila Madalena ;D. Kijk nu al weer uit naar het volgende verhaal.

 2. Alweer van die (h)eerlijke verhalen vol ontdekkingen, vreugde en klein vakantieleed; de foto’s geven ook een prima indruk. Ik leer een paar nieuwe woorden. Lekker doorgaan met genieten Marc en Els!
  Mochten jullie in NL (over heel veel maanden) zin hebben in een Alledaags Broodje: In Amsterdam is ook een Pain Quotidien! Hoe is het bier daar eigenlijk Marc? Krijg je geen dorst daar?
  Liefs Wiek

  1. Haha. Dorst ontkom je hier niet aan, maar dat heeft meer met de temperatuur te maken. En je kan hier overal Heineken krijgen dus als het lokale bier niet bevalt dan is er altijd een goed alternatief.

   1. O wat leuk is dit om mee te mogen beleven van jullie avontuur, prachtig verhaal en mooie foto s, ik kijk uit naar jullie volgende avonturen ! groetjes Willie

 3. Lieve Els en Marc,
  Dat jullie genieten is in woorden en beelden zichtbaar! Wat een belevenissen, en wat zien jullie veel, terwijl het nog maar een maand is.
  Bouke en ik hebben in NZ ook hostelervaring op gedaan, leuk, inspirerend, en boeiend om te zien hoe ieder op zijn eigen wijze een plek binnen dat sociale gebeuren verovert.
  Ik kan mij voorstellen dat dat ook steeds weer een avontuur is. Geniet van het klimaat, hier spatten vandaag de hagelstenen je om de oren. Tot weer een nieuw bericht, ik vond Marc als hipster ook leuk, ik houd wel van die types. Gea

 4. prachtige fotos , wat een genot om te kijken,
  hier gaat alles gewoon zijn gangetje , geen nieuws , regen, vorst, alles is even duur, en we zijn allen druk met post, rekeningen betalen, en de zorg dragen voor een mooie dag. hahhaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.