Nog even genoten van de natuur en daarna naar Santiago gegaan!

We hebben alweer zoveel beleefd dat het tijd is voor een nieuwe blog! Deze keer 2 dingen gecombineerd in de blog die niet echt bij elkaar passen: Pucon, een dorpje met voornamelijk outdooractiviteiten en Santiago met alles wat deze enorme stad met zich mee brengt.

Te beginnen met deze outdooractiviteiten. Na aankomst meteen besloten dat we de dag erna met een tour op de Villarica vulkaan wilden. Om 6uur begon deze dag, eerst kregen we allerlei gear die we mee moesten nemen. O.a. hoge stevige schoenen. Maar ook een backpack gevuld met een sleetje, een waterdichte jas en broek (het wordt later duidelijk waarom we deze nodig hadden). Ook in de backpack een pikhouweel, van die ijzers voor onder je schoenen en een gasmasker. Het was een stukje rijden waar de meesten nog even verder sliepen, vervolgens begonnen we de wandeltocht door het tijdsstip met zonsopgang. Het eerste stuk was redelijk stijl over rotsen omhoog, even lekker erin komen zat er niet in hierdoor. Na 2uur lopen kregen we de ijzers onder onze schoenen en een korte uitleg hoe we de pikhouweel moesten gebruiken stel we gleden uit. Het was best spannend, we zaten namelijk niet aan elkaar of aan iets vast. Maar al snel ontdekten we dat we met de ijzeren spikes onder onze schoenen goed stevig in het ijs bleven zitten. De schoenen met ijzers maakten wel dat de beenspieren nog eens extra werden getraind door het gewicht wat mijn onderstel niet gewend was. Gelukkig was alle moeite het waard! Eenmaal boven konden we namelijk borrelende lava zien! Hoe bizar en nog van best dichtbij ook! We mochten er niet te lang blijven i.v.m. de gas, gelukkig stond de wind goed en hadden we ons gasmasker niet nodig. Na het stijlste stuk naar beneden gelopen te hebben moesten we de jas en broek aandoen en het sleetje onder onze kont doen, we gingen namelijk over het ijs/de sneeuw die er nog lag naar beneden glijden! Fantastisch en het ging nog best hard ook! We liepen de rest over zand wat ook erg gemakkelijk loopt dus dat was fijn.

https://youtu.be/0MbC6FvHwV0

Na de vorige redelijk heftige dag de dag erna naar hotsprings gegaan. In een soort kleine vallei waren er 17 baden van water uit de berg in verschillende temperaturen gemaakt. Een heerlijk rustig dagje dus zodat de benen weer even konden bijkomen. We zijn 1 dag even niet op een tour oid gegaan, maar gewoon een dagje op ons zelf, lekker ergens koffie gedronken, door Pucon het stadje gewandeld en ik heb een heerlijk chocoladetaart gebakken. Ook zijn we op een middag het zogeheette ‘hydrospeed’ gaan doen. Met de kleding die we dragen op de foto door een rivier met allerlei versnellinkjes met een miniboardje onder je armen en bovenlichaam. Echt heel gaaf! En door alle stenen soms ook wel een beetje pijnlijk, maar gelukkig had het wetsuite een soort beschermingsstukken op je benen. Wat verder nog bijzonder was aan het hostel waar we in Pucon sliepen is dat ze een boomhut hadden. Hier hebben we de 1e 2 nachten geslapen, heel leuk om een keer niet in een dorm of een normale privekamer te slapen. En het uitzicht was fantastisch! Hier dus enorm van genoten, lekker series op onze tablet gekeken in de boomhut, ontbeten in de boomhut en zonsondergang gekeken. Ook hadden ze in de tuin een busje staan waar ze een bed in hadden gemaakt, hier ook nog een nachtje geslapen.

Met moeite hebben we na een hele fijne tijd in het zuiden van Zuid Amerika de nachtbus naar Santiago genomen. De hostels, de activiteiten, de bijbehorende mensen en natuurlijk de natuur vonden wij allemaal fantastisch hier! Maar ook Santiago viel ons niet tegen. Wat voor ons bijzonder was, was dat we de avond voor vertrek een Nederlands stel tegen kwamen wat we al eerder hadden gezien in Buenos Aires en in Torres del Paines. Zij tipten ons een stel wat in Santiago woont waarvan het meisje Nederlands is en de jongen Chileens. En super grappig, ze hebben meegedaan aan grenzenloos verliefd! Bij dit gezellige stel en hun 2 hondjes hebben we in Santiago geslapen en achteraf ontdekten we dat we ze ook waren gepasseerd in Torres del Paines. ’s Avonds hebben ze ons meegenomen naar een bar met typische Chileense muziek en naar een bar met een mooie rooftop. Bij de laatste bar was een borrel voor Nederlanders die in Santiago wonen. Heel grappig om deze vaak voor werk of de liefde verhuisde Nederlanders te spreken. Ook in Santiago op ‘San Cristobal’ gegaan, een bergje met bovenop allerlei christelijke beelden en zoals je op de foto’s kan zien is er nogal veel smog in de stad. Verder 2 free walking tours gedaan om de verschillende wijken van de stad te ontdekken en Marc is naar een barber geweest met het motto: uit het wilde zuiden, af van de wilde look. Op vrijdagavond waren we uitgenodigd bij de Chileense vriend van een Nederlandse vriendin voor een bbq. Die avond hebben we 2 dingen geleerd: de Chilenen kunnen heel goed bbq’en (en het vlees is super goed!) en ze kunnen drinken! Het zogeheette alcoholische drankje Pisco met Cola genaamd Piscola verzorgde een goede kater de volgende dag.

Goed brak, maar heel blij door alle leuke dingen die we beleefd hadden in Santiago, zijn we de bus in gegaan naar Valparaiso. Een stad aan de kust van Chili. Deze brakke dag begonnen bij een wijnfestival in Casablanca. Het was wat heftig na de avond ervoor, maar een zonnetje en goed smakende wijntjes maakten het een heerlijke dag. De volgende 2 dagen hebben we besteed in Valparaiso zelf, een van de meest bijzondere dingen aan Valparaiso is dat de huizen tegen de bergen op gebouwd zijn en dat er daardoor veel hoogteverschil is. Om deze reden zijn er meerdere liften of treintjes omhoog. Ook bijzonder is dat alle huizen of geschilderd in 1 kleur of beschilderd zijn met een muurschildering, te zien op de foto’s. In Valparaiso een free walking tour gedaan langs de belangrijkste gebouwen en de mooiste muurschilderingen, meegegaan op een boottour en lekkere koffietjes gedronken. Sommige muurschilderingen waren niet volledig random, zo kun je op een van de foto’s hieronder een schildering zien van boten en allerlei visjes. Dit is commentaar op de mega grote visvangst naar zalm waar de hele oceaan en zijn flora en fauna door verpest wordt. Al meerdere mensen hebben wij hier erg bevlogen over horen spreken. Een andere foto waar ik nog wat bij wil zeggen is die van de kerktoren, als je goed kijkt zie je dat de 4 in Romeinse cijfers niet klopt. Hiervoor is degene die dit voor het eerst deed in Valparaiso opgesloten in de gevangenis, als teken van respect voor deze persoon hebben alle andere kerken ook de 4 verkeerd geschilderd. Ja we leren nog eens wat op die free walking tours!

Nu zijn we weer terug in Santiago om nog een nachtje bij het gastvrije Nederlands/Chileense stel te slapen. Morgen vliegen we naar het noorden van Chili om daar de woestijn te bewonderen. Na een paar nachten zullen we de grens overgaan naar Bolivia!

8 gedachtes over “Nog even genoten van de natuur en daarna naar Santiago gegaan!”

 1. Wat is het heerlijk meegenieten met jullie en ook wij leren er nog van. Die vulkaan vond ik erg spectaculair en de sfeerplaatjes. Heerlijk kinderen, dank dat we zo mee kunnen genieten.

 2. Dag Els en Marc
  Wat weer een mooi verhaal, en de video maakte indruk. Jullie maken wat mee, en dan zo veel maanden te gaan, het is maar goed dat er een blog is dan kun je nog eens na gaan wat je allemaal gezien en beleefd hebt.
  Bijzonder die gastvrije landgenoten in het buitenland, misschien kom je nog meer landgenoten tegen die in het buitenland wonen.
  Dank voor jullie verhalen en geniet verder van deze fantastische reis.

 3. Jeetje zeg, die dingen die jullie doen en zien dat is wel echt heel bijzonder hoor.

  Ps. Marc probeer die barber bezoekjes vaker te doen šŸ˜‰

  Hier gaat alles goed.
  Heel veel plezier nog!
  en save travels!

 4. Ik val wel in de herhaling…..wat een GE-WEL-DIG avontuur!!!
  Al die bijzondere plekken, prachtige vergezichten en lieve gastvrije mensen!!! Wij genieten op afstand met jullie mee.
  XXX

 5. He Happies, ik wordt ook happy van jullie blog, meegenietend van de spectaculaire aaneenschakeling. Bijna goddelijk ijs en vuur tegelijk, maar bovennatuurlijk om chocoladetaart uit een boomhut te toveren. Fidel ziet er veel jonger uit met getrimde baard. Je bereid de lezer ook goed voor met eerst de natuur, daarna de stad. Jullie verhaal leest lekker weg, maar het is wel een aanslag op m’n voorstellingsvermogen! Wat een flow, liefs van Wiek

 6. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik deze post nu pas gelezen heb, maar wat een ongelofelijke prachtige foto’s weer! Ik word er weer spontaan jaloers van! Groetjes uit Zwolle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.