Meer Peruaanse wonderen!

Peru, om te beginnen met een feitje: 15 van de 30 dagen gehiked! Maar na de vorige blog zijn we eerst lekker gaan relaxen in de woestijn! Daarna kregen we de hikekriebels weer. We zijn een keer op eigen houtje 4 dagen op pad gegaan en we hebben een letterlijk hoogtepunt bereikt door een gletscher te beklimmen met gids. Vanuit Huaraz waar de hike- avonturen plaatsvonden zijn we naar de grote stad Lima gegaan om deze stad in vogelvlucht te verkennen. Zondag 19 juni vlogen we naar Bogoto, Colombia!

Maar eerst over de woestijn! Bij de hike naar Macchu Pichu hadden we een Peruaans/Oostenrijks stel leren kennen. Een prachtig liefdesverhaal van een meisje Katharina die tijdens haar reis een aantal jaar geleden werkte in een hostel en daar de liefde van haar leven Luis tegenkwam en vier maanden later in de woestijn is getrouwd! Buiten een prachtig liefdesverhaal hele leuke mensen, hen achterna gereisd naar Huacacchina, een oase in de woestijn. Zoals je op de foto’s kunt zien is het een minidorpje met daaromheen heel veel zand! Buiten het relaxen zonsondergang op een duin gekeken en op een sandboardtour gegaan. Stiekem het snowboarden dit jaar wel gemist en aangezien sandboarden er verdacht veel op lijkt dit niet 1 maar 2 keer gaan doen! De sandboarddudes met het merk South Dunes vonden het wel mooi dat Marc een hempje en een pet van hen kocht dus ik moest een mooie foto maken die op hun facebook is gekomen. Buiten van al het zand genoten ook vanuit Huacacchina naar Paracas en Islas Ballestas gegaan. Dit laatste zijn eilanden aan de kust waar een enorme verscheidenheid aan dieren leeft en vooral enorm veel vogels!

Na telkens weer een extra nachtje bijboeken in het hostel van Huacacchina de bus gepakt opweg naar het noorden van Peru! Huaraz is een lelijk stadje aan de rand van Cordillera Blanca, een prachtig berggebied, waar wij als hike-fanaten dus ook heen moesten. Alles in Zuid-Amerika wordt georganiseerd in tours, wat over het algemeen ideaal is, maar het is ook wel eens leuk om gewoon samen op pad te gaan. We hebben in dit berggebied gekozen voor een hike door het Quilcayhuanca-gebied. Deze hike doen niet veel mensen en al helemaal niet zonder gids. Een beetje spannend dus. Na alles gehuurd te hebben (tent, matjes, slaapzakken, gasbrander, pan etc) en eten te hebben gekocht voor 4 dagen de bus genomen naar het begin! De eerste dag op en neer naar een prachtig meer gelopen, de 2e en 4e dag waren door twee verschillende valleien. De 3e dag was het heftigst doordat je over een berg heen moest om in de volgende vallei te komen vanaf 4250 naar 4950 meter en weer naar beneden. Maar de keuze om samen zonder gids te gaan was enorm goed. Het pad was niet altijd even duidelijk, maar met gps en een beetje gezond verstand lukte het ons prima! En zelf koken en kampvuurtjes maken is stiekem ook wel heel leuk. Ook door de keus voor deze minder vaak gemaakte hike kwamen we voornamelijk wilde koeien en paarden tegen. Wat heel grappig is dat deze achter je aan lopen en je nieuwsgierig aanstaren. Wat wel spannend kan zijn doordat het geen kleine koetjes zijn, maar enorm gespierde stieren met horens. Zie de foto’s!

Eenmaal terug in Huaraz zijn we naar een touroperator gegaan die ons lekker had gemaakt met een klim naar de top van een gletscher. Iets wat je toch gedaan moet hebben… Een lang verhaal kort: met goede moed begonnen, al snel kapot, gesloopt, huilen, bijna opgeven en uiteindelijk toch doorzetten en bovenop komen. De eerste dag naar de voet van de gletscher gelopen, ’s middags geslapen in ons tentje en ’s avonds om 19uur naar bed gegaan. De tweede dag begon namelijk om 1uur ’s nachts. Alle benodigde gear aan, bestaande uit: schoenen zo zwaar als skischoenen, ijzers eronder, een dikke jas en broek, een helm met hoofdlampje, een pikhouweel en een harnas met touw bevestigd aan de gids. Wat de hike misschien wel het zwaarst maakt zijn de zware schoenen en de hoogte met het daarbij behorende zuurstoftekort. En doordat je niet meer ziet dan de meter voor je heb je geen idee hoe ver je nog moet. En we weten ondertussen dat gidsen met alle goede bedoelingen nooit de waarheid hierover vertellen dus daar heb je ook niet veel aan. Het is niet te beschrijven wat er allemaal door je heen gaat. Sowieso natuurlijk waarom lig ik niet op het strand en ben ik van het leven aan het genieten. Maar ook wat als ik nu net een stap verkeerd zet of uitglijd. En bovenal waarom de F doe ik mezelf dit aan! Zelfs Marc zei bijna aan de top ‘Els ik ben kapot ik ga niet tot de top’. Maar een stukje verder hadden we allebei bedacht dat we niet al 5uur aan het lopen waren zonder de top te gaan bereiken! Foto’s maken had ook niet onze prioriteit omdat het behoorlijk koud is, je de pikhouweel in je ene hand hebt en het touw in de ander en we vooral aan het overleven waren. Maar hieronder de paar foto’s die zijn gemaakt waar we uiteraard op lachen! Dit doen we nooit meer! Maar we zijn wel weer een ervaring rijker!

Na de top bereikt te hebben met trillende benen naar beneden gelopen en terug naar Huaraz gegaan waar we dezelfde avond de nachtbus naar Lima hadden. Allebei als baby’s geslapen! In Lima een erg leerzame walkingtour door het historische centrum gedaan. Vrijdagavond de wedstrijd Peru-Colombia gekeken in een bar met een spanning om te snijden! Net alsof het de finale van het WK is! Jammer genoeg voor Peru verloren ze bij de penalties. Leuk voor ons is dat we vandaag naar Colombia gaan en daar dus het vervolg kunnen kijken en Colombia kunnen toejuichen! Buiten wandelen door de stad zijn we ook nog gaan fietsen langs de kust en naar een park met allerlei mooie fonteinen. Maar wat we voornamelijk hebben gedaan is genoten van het heerlijke eten in deze stad. Sushi, lekker bruin brood, cappuccino’s en de Peruaanse maaltijd ceviche. Verder is Lima voornamelijk een enorme stad en of het door de smog kwam of gewoon door het weer de drie dagen dat wij er waren was het bewolkt. Maar Peru was overall fantastisch!! Van alles wat: alle soorten natuur (jungle, bergen, canyons, woestijn, zee), prachtige cultuur, hele lieve mensen (die verstaanbaar Spaans spreken) en heerlijk eten! Ook fijn is dat het land minder groot is dan de meesten landen in Zuid-Amerika, prima te bereizen dus en geen kippen in de bus, gewoon lekker slapen dus. Genoten van dit prachtige land, op naar de wonderen van Colombia!

10 gedachtes over “Meer Peruaanse wonderen!”

 1. Wat fantastisch om weer mee te mogen beleven wat jullie meemaken!!! Dank je wel!
  Groetjes tamara
  Ps veel plezier in Colombia samen!!!

 2. Weer een prachtig verhaal, en lieverds jullie mogen heeeeeeel erg trots op jezelf zijn dat jullie doorgezet hebben en de top van de gletsjer hebben gehaald, 10 petjes af!!!
  XXX Mamma

 3. Nou Els en Marc geloof me het zal niet te vergelijken zijn maar het gevoel ik kan niet meer maar ik ga door heb ik ook als geen ander ervaren met de beklimming in Zwitserland en helemaal toen ik ruim 200 meter naar beneden gleed van de gletsjer af nooit meer šŸ™‚ veel plezier nog gr uit Deventer

 4. Wat heerlijk dat jullie ons laten meeleven met zulke intense ervaringen. Schitterende foto’s, blije mensen. Dank! Onze bergpaadjes in Frankrijk adult versie.2!

 5. Els en Marc wat super tof en wat zijn jullie bikkels. Prachtige hikes zeg en men oh men die gletsjer… super stoer en eng. Vrees dat ik het jullie niet na zal doen al jeukt het wel als ik die foto’s zie!!

  Dikke zoenen uit Indonesiƫ!

 6. Oh jullie gletsjer verhaal! Weer met verbazing gelezen hoe jullie dit hebben aangepakt .. Enorm trots hier! Maar hĆ©, toffe foto’s kunnen maken en jullie kijken nog best blij! Haha!

  Heel erg veel plezier in Colombia!!!

  Liefs,

  Svet

 7. Wauw wat een fantastische belevenissen weer, en Els wat beschrijf jij dat toch mooi, , prachtige foto s ook, nog heel veel plezier in Columbia, een hele lieve groet van Willie Bodewes

 8. Toch wel heel bijzonder dat ik jullie geweldige avontuur op deze manier mee kan beleven. Nog heel veel plezier, XXXXXXXXXX Oma Sandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.