Doodsangsten en relaxen aan de Caribische kust

Bij ons op een naar laatste land aangekomen, namelijk Colombia! Na diepe diepten en hoge hoogten bereikt te hebben is het tijd voor een nieuwe blog! Gevlogen vanuit Lima (Peru) naar Bogota (Colombia). De avonturen in Colombia begonnen dus in Bogota. Vervolgens door gegaan naar een noordelijker plaatsje namelijk San Gil, HET ‘adventure oftewel doodsangsten dorpje’. Toen door gegaan naar de Caribische kust: duiken en genieten van het zon, zee, strand-leven!

Maar we begonnen in Bogota. Omdat we direct vanuit Lima kwamen konden we de steden goed vergelijken en wij vonden Bogota veel mooier! We sliepen in de wijk La Candelaria, een wijk met oude koloniale gebouwen. In plaats van een walking tour hebben we in Bogota een fietstour gedaan, heel leuk en informatief! Door het centrum, een paar parken, de ‘achterbuurten’, langs een koffiebranderij en een kroeg met een bijzonder spel gefietst. Om te beginnen over dit spel. Hieronder zie je een foto van een schijf bestaande uit hard geworden modder met witte stukjes erin geduwd. In die witte stukjes zit springstof en het idee was dat je van een afstand met een baksteen die springstof raakte. Als dit gebeurde klonk er zoals je wel begrijpt een enorme knal. Een bijzonder spel waarbij ik denk dat het later op de avond een paar biertjes verder goed mis kan gaan. Over de achterbuurt: voor het eerst een ‘red light district’ gezien, maar hier zijn geen rode lichtjes de vrouwen staan gewoon op de stoep en de rondingen zijn wat groter dan de Nederlandse kan ik je vertellen, wauw! Verder in Bogota een uitzichtpunt bezocht, het goudmuseum en mijn persoonlijke hoogtepunt naar de film The Surprise gegaan! Een Nederlandse film met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. Nederlands gesproken en Spaans ondertiteld. Overigens snap ik niet hoe deze film buiten Nederland aan kan slaan. Oh en nog iets grappigs: op een gegeven moment werd er Indiaans gesproken in de film waarbij het dus Spaans werd ondertiteld. Hier konden wij weinig van maken zoals je wel begrijpt.

Vanuit Bogota de bus gepakt naar San Gil. Hier 3 dagen achter elkaar een paar van de spannendste momenten van de reis beleefd! We zijn namelijk gaan raften, paragliden en abseilen in een waterval. Te beginnen bij het raften. Je zit zoals te zien op de foto in een bootje met 3 anderen en de gids die een paar bevelen heeft, namelijk: backward, forward en inside. Backward en forward geldt het peddelen. Inside betekent: zorg dat je niet uit de boot valt! De dag erna was paragliden aan de beurt. Dit is veel minder spannend dan gedacht! Je bent heel snel in de lucht en vervolgens zit je gewoon in een soort bakje om je heen te kijken. Het enige wat spannend is is dat je je vliegenier moet vertrouwen en het idee dat als je valt dat je morsdood bent. En wat ik niet had verwacht is dat de vliegenier zorgt dat je constant rondjes draait om hoogte te maken, goed misselijkmakend dus! Overigens kijk goed naar de foto dat Marc de berg af rent. De vliegenier was kleiner dan Marc dus die was vast gaan zitten want hij kon toch niet bij de grond! De laatste activiteit was een combi van van alles: wandelen en zwemmen door een grot, van rotsen afspringen in meertjes en abseilen van een waterval. Vooral die laatste twee dingen brachten wat adrenaline met zich mee!

Na al deze adrenaline-activiteiten de rust gezocht aan de Caribische kust. Een nachtje in een heel fijn hostel geslapen in Santa Marta om vervolgens in Taganga te gaan duiken. Marc heeft zijn open water certificaat (padi) gehaald en ik heb de advanced course gedaan. Marcs buddie was een gezellige Amerikaan, genaamd Melanie, waar we een klein weekje mee zijn opgetrokken. Een van mijn duiken was een nachtduik, waarbij Marc mee mocht na zijn padi te hebben behaald. Heel leuk om een keer samen te duiken! Plankton neemt licht op dus toen we onze zaklampen uit deden en een beetje wapperden zwommen we tussen duizenden lichtjes, net alsof je middenin de sterrenhemel bent!

Het zon, zee, strand-leven beviel ons wel dus na het duiken zijn we naar Tayrona National Park gegaan. Een park bestaande uit bos/jungle aan de kust met prachtige stranden! Het meest bijzondere hieraan was dat we vroeg genoeg waren om de hangmatten met uitzicht op zee te boeken. Zoals de foto’s bewijzen sliepen we op een hoge rots in een huisje met uitzicht op zee. In slaap vallen met het geluid van de ruige zee! Bijkomend voordeel was een lekker briesje waardoor de muggen wegbleven. Verder heerlijk genoten van het strand!

Nu zijn we in Cartagena, een prachtige stad aan de Caribische kust! Maar daar in de volgende blog meer over!

6 gedachtes over “Doodsangsten en relaxen aan de Caribische kust”

 1. Super leuk weer! Paragliding en duiken. Om jaloers van te worden. Ben heel benieuwd naar je verhalen bij terugkomst wat nu helemaal niet meer zo lang weg is, hè? Geniet er nog van en tot snel!

 2. Bij de titel ging moeders bloeddruk wel ff wat omhoog, maar gelukkig viel het allemaal mee 😉 jullie hebben wel weer heel wat kruisjes op je bucketlist kunnen zetten. Natuurlijk weer heerlijk om jullie avontuur op deze manier op afstand te volgen maar ik moet bekennen dat ik me er langzamerhand erg op verheug dat ik jullie over pakweg 6 weken weer kan knuffelen XXX

 3. Hee Els en Marc! Wat een leuk verhaal weer, super dat jullie jullie duikcertificaten hebben gehaald, gefeliciteerd!!

  Als jullie nog eventjes daar zijn, dan moeten jullie misschien opzoek gaan naar een plek waar de koraalkreeftjes paren (ligt aan de stand van de maan wanneer ze dit doen). Als je dan een nachtduik doet dan zie je overal hele felle lichtjes omdat deze kreeftjes licht produceren. Het resulteert in slingers van lichtjes om je heen die omhoog gaan. Ik heb deze duik in Bonaire gedaan, dus ik neem aan dat dit ook kan waar jullie zitten! Heel magisch, alsof je in een een elfjeswereld zit met allemaal lichtjes

 4. Wat een spannend verhaal weer. Marc is vast over alle hoog/laag/diep angsten heen nu. Els jij kijkt nu vrolijker dan toen je op je 7e abseilde. En al die al of niet gezellige beestjes! Begrijp dat jullie op de Galapagos willen duiken! Tot gauw in Quito!

 5. Leuk M&E!

  Els wat weet jij van de vrouwelijke rondingen bij de rode lichtjes?
  Tof hoor alle activiteiten, wederom jaloers makend.
  Geniet nog maar, over 20 dagen komen pa en ma aan.

  Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.